Domtoren bestaat wél, de kromming van de Aarde niet.

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2019

Een artikel in een lokaal Utrechts blaadje kopte op 25 februari 2019: "Nijdige actiegroep: de Domtoren bestaat helemaal niet". Deze actiegroep (lees: groepje vrienden) stoorde zich enorm aan een aantal stickers die door de Utrechtse binnenstad waren verspreid. De tekst op de sticker is: "U bent voorgelogen: de Aarde is plat". Daarom besloten ze een satirische grap uit te halen door in dezelfde vormgeving stickers te produceren die claimen dat de Domtoren niet bestaat. De bedoeling is dat ze daarmee de claim "Platte Aarde" en de claim "Domtoren bestaat niet" onder één pseudowetenschappelijke paraplu scharen, en daarmee dus ook de Platte Aarde in diskrediet brengen.


Domtoren sticker naast het orgineel
Domtoren-sticker naast het orgineel: "De Aarde is Plat".

Ik ben ze enorm dankbaar voor deze publiciteit, want geen publiciteit is slechte publiciteit. En nu lekker hastaggen maarrrr: #DomFacts #112meters #flatearth #200proofs


Bovenal wil je weten wat het verschil is tussen empirische wetenschap en pseudowetenschap? Bij het één doe je experimenten (Flat Earth) en het andere is een religie (Bolle Aarde).


262 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven