Een journalist klopt aan bij een Flat Earther

Bijgewerkt op: 6 feb. 2021

Onlangs klopte een journalist aan de deur. Hij wilde meer weten over de mensen die achter de Platte Aarde theorie staan. In plaats van dat hij gewoon de wetenschappelijke natuurkundige feiten probeert te achterhalen, gaat de beste man zich verdiepen in de mensen erachter. Ik vind het nutteloos, maar goed… ieder zijn ding.


Het vragenlijstje waar mee hij kwam is als volgt, maar ik heb er een leuke grap mee uitgehaald. Ik heb de vragen verdraait zodat jullie –die in een bolle Aarde geloven– wellicht kunnen nadenken over hoe die vragen overkomen. Dus overal waar Platte Aarde stond heb ik vervangen door Bolle Aarde. Hier komtieeee:


1. Hoe lang hangt u de theorie van de Bolle Aarde aan?


2. Weet u nog wie of wat u de Bolle Aarde heeft doen aanvaarden? Was het een lang proces van vertwijfeling, nadenken en opzoeken, of eerder een plots moment van inzicht?


3. Spelen er religieuze, spirituele, wetenschappelijke factoren mee in uw aanvaarding van de Bolle Aarde? Zijn er nog andere factoren, of een mengeling van factoren?


4. Wat is uw mening over het feit dat in alle vorige eeuwen de theorie van de Platte Aarde de consensus uitmaakt? Waarom leren wij volgens u niets over de Platte Aarde?


5. Ik merk dat er heel wat varianten zijn van de Bolle Aarde modellen (Bol, Ei-vormig, Peervormig). Hoe zou u uw model van de Bolle Aarde willen beschrijven (of illustreren)?


6. Is in uw model van de Bolle Aarde ruimtevaart mogelijk? (Let op de ruimte is een vacuum met temperaturen tussen de 0 en 2000˚ C en Indien ja, in welke mate?


7. Hoe reageert uw naaste omgeving (familie, collega’s, buren, …) op uw ideeën over de Bolle Aarde? En hoe voelt u zich daarbij?


8. Houdt u contact met andere aanhangers van de Bolle Aarde? Op welke manier (sociale media, forums, persoonlijke correspondenties), in welke taal? Hoeveel tijd spendeert u hieraan per week?


9. Zijn er nog andere theorieën die u aanhangt, maar die volgens u ook botsen met algemeen gangbare ideeën (Dinosauriërs, Evolutietheorie, Oerknal)


10. Wil u nog iets anders zeggen, vertellen over de Bolle Aarde.Een journalist klopt aan bij een Flat Earther

158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven