Mad Mike is Controlled Opposition

Bijgewerkt op: 6 feb. 2021


Zoek je in het Nederlands op het internet naar Platte Aarde, dan kom je een aantal artikelen tegen die bedoelt zijn om je van de wijs te brengen. Eentje die heel vaak bovenin de zoekresultaten wordt genoemd gaat over een man die in een zelfgebouwde raket zichzelf lanceert om te bewijzen dat de aarde plat is. Zijn naam is ‘Mad’ Mike Hughes. De zelfgebouwde raket bereikte een hoogte van 572 meter. De inzittende zelf 'gelooft' nog steeds in een Platte Aarde, maar wil dat op deze manier zeker weten.


Dit soort artikelen noemen we in de wakkere volksmond ook wel “controlled opposition”. Omdat deze artikelen vanuit de 'gecontroleerde' mainstream media de zoektocht naar waarheid bemoeilijken, en dat is precies het doel van de 'oppositie'. Er zijn veel artikelen geschreven over het zelfde verhaal (veel content) en ze staan hooggeplaatst in de zoekresultaten.


Daarnaast is het secondaire doel van de oppositie om de Flat Earther belachelijk te maken. Klik je op de artikelen van Mad Mike, dan focussen zij zich voornamelijk op zaken als spierpijn, technische mankementen, zelfbouw, stoomkracht, en over een slipje dat vlak voor vertrek in de raket werd gegooid. Lege woorden voor een leeg verhaal, want welke wetenschap zit hier achter, behalve het nemen van een foto op grote hoogte? De Flat Earther wordt gekoppeld aan domme en negatieve associaties.


Als we foto’s willen hebben om te bewijzen dat de Aarde Plat is, zouden we met een luchtballon veel verder en hoger komen, en we hebben meer tijd om de Platte Aarde te aanschouwen. Sterker nog, in 1931 lanceerde Professor Auguste Piccard zichzelf in een ballon en zei daarna: “It seemed a flat disk with upturned edge”. De ballon bereikte een hoogte van 16 kilometer.


Ook zijn er meerdere mensen over de wereld die beeldmateriaal hebben geschoten vanaf een weerballon. We zien op grote hoogte duidelijk een platte horizon en geen kromming. Onderdeel van wetenschappelijk bewijs is dat het meerdere malen uit te voeren is en onafhankelijk is.


Daarnaast kan je met relatief goedkopere middelen zoals lasers, camera's met telelenzen en gyroscopen de Platte Aarde meten. Daar heb je geen dure raket van Mad Mike voor nodig.


LASER EXPERIMENT

Waarom schrijft de mainstream media bijvoorbeeld niet over het laser-experiment uitgevoerd boven het Ballaton meer in Hongarije die op 12 km afstand duidelijk te zien was? De laser hangt 2.2 meter boven het meer en was op 1,5 meter hoogte aan de andere kant gemeten. Het experiment werd uitgevoerd door een internationale groep wetenschappers onder de naam FECORE. Dit experiment bewijst dat water vlak is, want de laserstraal was nooit te zien als we ervan uitgaan dat de aarde een bol is met een straal van 6371 km.


De mainstream media schrijf hier niets over omdat de betreffende journalist ontslagen zou worden door zijn baas, en die baas zou ook ontslagen worden als zoiets werd gepubliceerd. Want die baas heeft een directe connectie met de eindbaas die aan een subsidiepotje hangt. Neem het ze niet kwalijk.


Daarom raad ik je aan om echt voor jezelf te denken en zeer kritisch te zijn op alle mainstream media. Want die zijn per definitie controlled opposition.


FLAT EARTH SOCIETY

Tot slot: De Flat Earth Society is ook controlled opposition. Het is een afvangnet gecreeerd door de 'tegenstander' om mensen die enigzins geïnteresseerd zijn in de platte aarde te misleiden. Ze mengen waarheden met onwaarheden. Ze zeggen bijvoorbeeld dat de platte aarde een schijf is die met de snelheid van de zwaartekracht omhoog zweeft... vandaar dat alles naar beneden valt. Dit is natuulijk een belachelijk idee. De beginner zal op dit punt de Flat Earth niet meer verder onderzoeken. Geen enkele échte Flat Earther heeft te maken met de Flat Earth Society.

 

Bronnen:


Artikel 1: Man die wil bewijzen dat aarde plat is lanceert zichzelf met zelfgemaakte raket

http://numrush.nl/2018/03/26/man-die-met-wil-bewijzen-dat-aarde-plat-lanceert-eigengemaakte-raket/

(Dit artikel is echt lachen, omdat ze zeggen dat de raket niet eens kan opstijgen op een platte aarde vanwege zwaartekracht)


Artikel 2: Platte aarde gelovige bereikt hoogte van 572 meter in zelfbouwraket.

https://tweakers.net/geek/136661/platteaarde-gelovige-bereikt-hoogte-van-572-meter-in-zelfbouwraket.html


Artikel 3: Gekke Mike heeft zichzelf eindelijk gelanceerd | KIJK

https://www.kijkmagazine.nl/tech/mad-mike-heeft-zichzelf-eindelijk-gelanceerd/


Artikel 4: We spraken de flat-earther die met een zelfgebouwde raket de lucht in schoot

https://www.vice.com/nl/article/ne9e9d/we-spraken-de-flat-earther-die-met-een-zelfgebouwde-raket-de-lucht-in-schoot


Artikel 5: https://www.ad.nl/bizar/amerikaan-bouwt-stoomraket-om-te-bewijzen-dat-de-aarde-plat-is~a31f1dec/Mad Mike Hughes met z'n nep raket om Flat Earth belachelijk te maken.66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven