Zoeken
  • Arakiel de Hoop

Waarom een pseudoniem?

Bijgewerkt: 26 nov 2018


Toen ik in maart 2017 het besef kreeg dat de aarde plat is, beland je in veel tweestrijdigheden. Je wilt het er met heel veel mensen over hebben omdat het te bizar voor woorden is. Maar je wilt er ook over zwijgen omdat ze je niet zullen begrijpen. Je wilt het delen met iedereen die er ook maar enigszins in geïnteresseerd is, maar tegelijkertijd heb je niet alle informatie voor handen omdat het onderwerp behoorlijk complex kan zijn.


Je zegt niet zomaar tussen neus en lippen door dat de aarde plat is. Was het maar zo makkelijk. Om beslagen ten ijs te komen heb je kennis nodig over de platte aarde want ze zullen je vragen stellen. Je zult moeten duiken in 'the deepest rabbit hole', omdat het de grootste complot aller tijden is. Dat vergt studie en heel veel vrije tijd. En als je dan niet weet wat je kan zeggen, praat men al snel weer over aankomende voetbalwedstrijd. Nee liever hou ik het kort en zeg ik dat je alles met je eigen ogen kan aanschouwen en met je eigen gevoel kan voelen.


Je wilt er om lachen, en je wilt er om huilen. Het besef dat de aarde plat is geeft je hoop. Hoop omdat de bewijzen van een platte aarde zo overduidelijk zijn, dat iedereen ze haast wel kan inzien. Hoop omdat deze complottheorie alle andere theorieën vanzelf duidelijk maken. En het ontmoedigd je ook als je in de supermarkt de zombies om je heen telt die hun potjes bier afrekenen. Het is ontmoedigend omdat ze je behandelen alsof je uit de middeleeuwen komt.


Het gebruik van het woord conspiracy theory of complottheorie is twee-strijdig omdat het hier in Nederland synoniem is geworden voor 'bijgeloof' en 'te makkelijk om het op die manier te verklaren' . En tja, alleen domme mensen geloven in conspiracy. Super slim natuurlijk van de CIA om deze term te introduceren om zo de mensen belachelijk te maken die verdachte zaken aankaarten.


Nee, ik heb besloten om —totdat de tijd het wilt, en totdat ik écht onafhankelijk ben— mijn echte naam niet te gebruiken. Ze zullen me niet begrijpen, en misschien begrijpen ze Arakiel de Hoop wel. Onder deze naam kan ik spuien wat ik wil, zonder dat ik last heb van die tweestrijdigheden!


En begrijp me goed, Arakiel is er niet om je over te halen om het één of het andere te denken. Noch is Arakiel er om in debat met je te gaan. Het is namelijk een zaak van jezelf. Een heftig onderwerp gaat gepaard met heftige emoties. Arakiel de Hoop kan net wat makkelijker de heftigheid en de kannonades van spontane bestempelingen op de persoon van zich af laten glijden.


Ik hoop spoedig mijn echte naam te onthullen maar die kracht heb ik nog niet. Tot die tijd wens ik je veel wijsheid en waarheid toe.

Flat Earther... maar voorlopig is het een random dude van het internet gedownload.

86 keer bekeken0 reacties
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now